Signalementen 2013_3 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2013)
proefschriften Nederlandse gepensioneerden zijn sportiever en socialer geworden Rabina Cozijnsen-Birnie. Retirement in transition. Dutch retirees in a changing social context, Vrije Universiteit Amsterdam, 7 februari 2013, 122 p, ISBN 978 90 5335 637 1. Microbloedingen in de hersenen bij dementie Jeroen Goos. Microbleeds in dementia: Connecting the dots, Vrije Universiteit Amsterdam, 6 februari 2013, 221 p, ISBN 978 94 6191 591 7. Jong beginnende dementie wordt pas laat ontdekt Christian Bakker. Young onset dementia. Care needs & Service provision, Radboud Universiteit Nijmegen, 10 april 2013, 159 p, ISBN 978 90 6464 632 4. Pas op voor overbehandeling van oudere patiënten met diabetes Hans van Hateren. Diabetes care in old age, Rijksuniversiteit Groningen, 13 februari 2013, 180 p, ISBN 978 90 3676 020 1. Herstel van arm- en handfunctie na een beroerte Rinske Nijland. Recovery of the paretic upper limb early after stroke: prognosis and intervention, Vrije Universiteit Amsterdam, 11 maart 2013, 159 p, ISBN 978 90 8659 634 8. Longontsteking door verslikken en slechte mondgezondheid bij ouderen Claar van der Maarel-Wierink. Dysphagia and poor oral health: significant risk factors of aspiration pneumonia in frail older people, Radboud Universiteit Nijmegen, 21 maart 2013, 171 p, ISBN 978 90 6464 627 0. Heeft een combinatie van voedingssupplementen gunstig effect bij de ziekte van Alzheimer (AD)? Martijn C. de Wilde. Effects of nutrition on cognitive decline in Alzheimer’ Disease. Dietary intervention affects relevant parameters in Alzheimer models, Rijksuniversiteit Groningen, 8 februari 2013, 200 p, ISBN 978 90 5335 643 2. Ondervoede ouderen laten zich niet makkelijk oppeppen Janneke Schilp. Undernutrition in community-dwelling older individuals. Recognition & treatment, Vrije Universiteit Amsterdam, 1 maart 2013, 192 p, ISBN 978 90 6464 616 4. Geen functionele reorganisatie van de visuele cortex na gezichtsveldverlies Koen Vincent Haak. Computational neuroimaging of visual field loss, Rijksuniversiteit Groningen, 25 februari 2013, 136 p. Palliatieve zorg vaak te laat ingezet bij chronische aandoeningen Susanne Claessen.New developments in palliative care: quality indicators and the palliative care continuum, Vrije Universiteit Amsterdam, 28 februari 2013, 189 p, ISBN 978 94 6122 170 4.