Danielle A.I. Groffen. Material versus psychosocial explanations of socioeconomic differences in health-related function in older people. Proefschrift. Maastricht: Universitaire pers Maastricht, 2011. 158 p. - Huisman, Martijn; Groffen, Danielle A.I. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2012)
Eén van de wetmatigheden van maatschappelijke gezondheid is dat het hebben van een relatief lage sociaaleconomische positie over het algemeen samenhangt met een slechtere gezondheidsverwachting. Ook bij ouderen is dat het geval. Het is van cruciaal belang om te begrijpen welke mechanismen aan deze wetmatigheid bijdragen, zodat de gezondheid van ouderen met een lage sociaaleconomische positie kan worden beschermd.