Ouderenzorg moet homovriendelijker - Fokkema, Tineke (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2012)
Homo-organisaties en sleutelfiguren signaleren met regelmaat dat homoseksuele ouderen weer ‘in de kast gaan’, of verwachten dat te doen, zodra zij afhankelijk worden van zorg door derden. Dit geldt niet alleen bij verhuizing naar een zorginstelling, maar ook voor degenen die thuis formele zorg behoeven. Ook landelijke studies naar zorgbehoeften van en zorgverlening aan homoseksuele ouderen bevestigen dit beeld.