Aanspreken op kracht: Waarom waardering nodig is voor positieve kanten van mantelzorg - Cuijpers, M.; Kruijswijk, W. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2012)
‘Toen de verpleeghuisarts zei dat het nog het nog hoogstens tien maanden duurde, besloot ik om mijn baan op te zeggen en haar naar huis te halen. We zijn gelukkig geweest, we waren saampjes. Het was een bizarre, mooie en moeilijke tijd.’ (mantelzorger) Aandacht voor positieve aspecten van mantelzorg doet recht aan hoe vele mantelzorgers hun situatie beleven. Het sluit aan bij de ontwikkeling dat zorg dient bij te dragen aan een zo goed mogelijke kwaliteit van leven van mensen in plaats van zich vooral te richten op ziekte.