Natasja Essed: Flavor enhancement of food as a stimulant for food intake in elderly people - Depla, Marja F. I. A.; Essed, Natasja H. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2010)
bespreking proefschrift Natasja Essed: Flavor enhancement of food as a stimulant for food intake in elderly people Met het stijgen van de leeftijd gaan mensen vaak minder eten. Dat geldt zowel voor ouderen die zelfstandig wonen als voor bewoners van een verzorgings- of verpleeghuis. Het hiermee gepaarde gewichtsverlies is een bron van zorg omdat het bijdraagt aan een slechte gezondheid en een lagere levensverwachting.