H.J. Luijendijk. Vascular heart and brain disease and incident late-life depression. - van Exel, Eric; Luijendijk, Hendrika J. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2010)
bespreking proefschrift H.J. (Dika) Luijendijk. Vascular heart and brain disease and incident late-life depression Ongeveer 15 tot 20 procent van de mensen ontwikkelt tenminste één keer in zijn leven een depressie. Depressie bij ouderen is een van de belangrijkste gezondheidsproblemen van de 21ste eeuw in termen van ziekte, sterfte en het gebruik van de gezondheidszorg. Voor zowel onderzoekers als praktiserende clinici is het belangrijk om meer te weten over de factoren die bijdragen aan het ontwikkelen van een depressie bij ouderen.