Emotionele stabiliteit, zorgvuldigheid en een open geesteshouding zijn geassocieerd met een lagere kans op ziekte van Alzheimer - Diesfeldt, Han F. A. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2012)
bespreking Duberstein, P.R., Chapman, B.P., Tindle, H.A., Sink, K.M., Bamonti, P., Robbins, J., Jerant, A.F.& Franks, P. (2011). Personality and risk for Alzheimer’s disease in adults 72 years of age and older: a 6-year follow-up. Psychology and Aging, 26, 351-362.