Moeilijk hanteerbaar gedrag en psychologische interventies - Diesfeldt, HFA (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2024)
Mevrouw Visser is ernstig dement en verblijft in een verpleeghuis. Haar dagelijkse verzorging geeft veel problemen. Zij is rusteloos en geagiteerd, en dat uit zich in herhaald vragen om naar huis te mogen, roepen, scheldpartijen en fysieke agressie, waarbij zij verzorgenden stevig beetgrijpt. Verzorgenden hebben gemerkt dat zij praat tegen ‘kinderen’ op de afdeling. Vanwege deze hallucinaties wordt zij behandeld met een antipsychoticum. Zij gaat moeilijker lopen en ‘laat zich op de grond vallen’