Niet slechts één maar vele oorzaken: Een systeemaanpak voor de ziekte van Alzheimer - Uleman, Jeroen (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2024)
De ziekte van Alzheimer is een complexe aandoening met verschillende oorzaken. Tot nu toe hebben de meeste Alzheimerstudies zich gericht op het onderzoeken van een enkel aspect van deze aandoening, bijvoorbeeld het amyloid beta eiwit. Studies naar behandelingen op basis van deze benadering bleken echter vrijwel allemaal onsuccesvol en hebben tot nu toe niet geleid tot merkbare verschillen in de levens van patiënten.