Toevoegen van waarde aan zorg door livemuziek aan het bed - van der Wal-Huisman, Hanneke (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2024)
Door de dubbele vergrijzing komen ouderen steeds vaker in aanmerking voor chirurgische ingrepen. Verpleegkundigen hebben een belangrijke rol in de postoperatieve zorg en het voorkomen van complicaties. Hierin kunnen niet farmacologische interventies de voorkeur hebben vanwege het risico op bijwerkingen of complicaties. Een van deze interventies is muziek. Hoewel de invloed van muziek al eeuwen geleden werd beschreven in de geneeskunde, wordt het nog maar beperkt toegepast.