Het behouden en bevorderen van de eigen regie van ouderen met een somatische aandoening die in het verpleeghuis wonen.: Een kwalitatieve studie vanuit meerdere perspectieven. - van Loon, Jolande (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2024)
Met diverse onderzoeksmethoden, zoals een literatuuronderzoek, het observeren van ouderen en medewerkers, het bestuderen van beleidsdocumenten en het interviewen van betrokkenen zijn diverse perspectieven van ’eigen regie’ onderzocht. Als laatste is met participatief actieonderzoek onderzocht of ouderen en medewerkers samen acties konden identificeren en uitvoeren die de eigen regie van ouderen kunnen behouden of bevorderen.