Op Zoek Naar Verbinding: Succesvol Ouder in een Digitaliserende Samenleving - Blok, Marije (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2024)
In de afgelopen decennia is ICT steeds meer mogelijkheden gaan bieden voor verschillende aspecten van het dagelijks leven. Ouderen profiteren echter relatief weinig van de mogelijkheden van ICT. Een gemiste kans, want gezien de beperkingen waarmee het ouder worden gepaard gaat, kunnen ouderen veel baat hebben bij digitale toepassingen. In het proefschrift Op Zoek Naar Verbinding: Succesvol Ouder in een Digitaliserende Samenleving wordt het ICT-gebruik onder ouderen onderzocht en de potentie ervan voor hun sociaal en emotioneel welbevinden onderzocht.