Verstoorde microcirculatie en verhoogde bloedsuikerwaarde verhogen kans op depressie op latere leeftijd - Geraets, Anouk F.J. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2021)
Depressie is een wereldwijd gezondheidsprobleem. Echter zijn de mechanismen die kunnen lijden tot depressie nog onvoldoende duidelijk. Schade aan de kleine bloedvaten, de microcirculatie, en verhoogde bloedsuikerwaarde zouden een rol kunnen spelen bij depressie op latere leeftijd. Promotieonderzoek van psycholoog Anouk Geraets draagt bij aan een beter inzicht in deze biologische oorzaken van depressie.