Signalementen 2017/1 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2017)
proefschriften Woonsituatie en woonwensen van ouderen in Vlaanderen en België An-sofie Smetcoren. ‘I’m not leaving!?’ Critical perspectives on ‘ageing in place’, Vrije Universiteit Brussel, 13 januari 2016, 165 p, ISBN 978 94 6197 466 2. Active Ageing is ook van belang binnen intramurale instellingen Lien Van Malderen. Active Ageing in the nursing home setting, Vrije Universiteit Brussel, 13 juni 2016. Goed toegeruste zorgmedewerkers zijn essentieel voor goede dementiezorg Bernadette Willemse. Working conditions and person-centredness of the dementia care workforce. Impact on quality of care, staff and resident well-being, Vrije Universiteit Amsterdam, 11 nov. 2016, 213 p, ISBN 978 90 5253 764 1. Het oudere brein komt op een andere manier toch tot dezelfde prestatie Rik van Dinteren. Finding a new balance: Change in cortical activations during the lifespan, Radboud Universiteit Nijmegen, 19 okt. 2016, ISBN 978 94 6284 071 3. Onduidelijkheid bij de lange pre-dementie fase verhindert vroeg ingrijpen Willemijn Jansen. The path of Alzheimer’s disease. From neuropathology to clinic, Universiteit Maastricht, 25 nov. 2016, 232 p, ISBN 978 94 6299 477 5. Als het koppie het maar doet: de interactie tussen cognitief en fysiek functioneren Marjon Stijntjes. Interactions of cognitive and physical ageing, Universiteit Leiden, 12 okt. 2016, 137 p, ISBN 978 94 6332 049 8. Nieuwe aangrijpingspunten voor alzheimermedicijnen Andrea Rosenberger. The role of protein kinases in Alzheimer’s disease, Vrije Universiteit Amsterdam, 18 nov. 2016, 223 p, ISBN 978 94 9160 270 2. Shocktherapie zeer effectief bij oudere patiënten met psychotische depressie Mardien Oudega. Late life depression, brain characteristics and response to ECT, Vrije Universiteit Amsterdam, 21 okt. 2016, 157 p, ISBN 978 94 6295 396 3.