Signalementen 2017/4 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2017)
proefschriften Aan de slag: fysieke activiteit werkt prima tegen cognitieve achteruitgang en (nieuwe) vasculaire incidenten Myrthe Boss. Physical activity and exercise in vascular disease. Moving against cognitive decline and vascular events? Vrije Universiteit Amsterdam, 14 juni 2017, 186 p, ISBN 978 94 9268 320 5. Ouderen met artrose hebben meer last van negatieve omgevingsfactoren Erik Timmermans. The impact of the outdoor physical environment on older adults with osteoarthritis, Vrije Universiteit Amsterdam, 12 mei 2017, 243 p, ISBN 978 94 6233 568 4. Leefstijl kan kans op dementie op oudere leeftijd verlagen Kay Deckers. The role of lifestyle factors in primary prevention of dementia. An epidemiological perspective, Universiteit Maastricht, 11 mei 2017, 267 p, ISBN 978 94 6299 547 5. ‘SamenOud’ programma biedt ouderen geïntegreerde en persoonsgerichte begeleiding Ronald Uittenbroek. Impact of person-centered and integrated care for community-living older adults on quality of care and service use and costs, Rijksuniversiteit Groningen, 29 maart 2017, 192 p, ISBN 978 90 3679 588 3. Verpleeghuisopname is belangrijk signaal voor start palliatieve zorgbenadering bij dementie Simone Hendriks. Understanding the clinical course of dementia. A search to optimize palliative care for nursing home residents, Vrije Universiteit Amsterdam, 10 april 2017, 217 p, ISBN 978 94 6233 573 8. Speciaal mannen lopen een groter risico op overlijden door eenzaamheid en/of depressie Tjalling Holwerda. Burden of loneliness and depression in late life, Vrije Universiteit Amsterdam, 2 juni 2017, 186 p, ISBN 978 94 6233 598 1. Uitbreiding vaccinatieprogramma zou een bijdrage kunnen leveren aan het gezond ouder worden Renske Eilers. In search of Healthy Ageing. The willingness of older adults to recieve vaccination, Rijksuniversiteit Groningen, 7 juni 2017, 204 p, ISBN 978 90 3679 730 6. Beperkte gezondheidsvaardigheden onder ouderen zijn onderschat probleem Bas Geboers. Understanding the role of health literacy in self-management and health behaviors among older adults, Rijksuniversiteit Groningen, 14 juni 2017, 183 p, ISBN 978 90 3679 517 3. Hoe meet je kennis en attitude van verpleegkundigen ten aanzien van de oudere patiënt? Jeroen Dikken. How to measure nurses’ knowledge and attitude regarding older patients? Universiteit Utrecht, 20 juni 2017, 221 p, ISBN 978 94 9267 903 1.