Handvatten om oudere patiënten veilig op de fiets te sturen - van Bruggen-Kuijt, Gerdien; Olde Rikkert, Marcel (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2016)
Fietsende ouderen zijn steeds vaker betrokken bij een ongeval, met vaak ernstig letsel of zelfs overlijden tot gevolg. Bij hen dreigt enerzijds het staken van een belangrijke vormvan autonome en gezonde mobiliteit en anderzijds een fietsincident. Aan de hand van een casusbeschrijving wordt geïllustreerd welke stappen een arts kan nemen in de begeleiding van ouderen, met als doel hen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.