Signalementen 2015_4 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2015)
proefschriften Naar een beter onderscheid tussen verschillende vormen van dementie Christiane Möller. Imaging patterns of tissue destruction. Towards a better discrimination between types of dementia, Vrije Universiteit Amsterdam, 1 mei 2015, 206 p, ISBN 978 94 6108 948 9. Genetische achtergrond voor het ontwikkelen van Type 2 diabetes deels ontrafeld Mike Erdos. Genetic Etiology of Type 2 Diabetes. From Gene Identification to Functional Genomics, Rijksuniversiteit Groningen, 18 maart 2015, 182 p, ISBN 978 90 3677 596 0. De rol van de biologische klok in geheugenprocessen bij veroudering Kees Mulder. Time-Place learning. Consequences of circadian system perturbations and aging, Rijksuniversiteit Groningen, 17 april 2015, ISBN 978 90 3677 739 1. Zorg of preventie op maat voor ouderen dankzij goede meetinstrumenten Lilian Peters. Towards tailored elderly care with self-assessment measures of frailty and case complexity, Rijksuniversiteit Groningen, 15 april 2015, 191 p, ISBN 978 90 3677 712 4. Het patiëntperspectief bij de benefit-risk evaluatie van medicijngebruik Sieta de Vries. Patient perspectives in the benefit-risk evaluation of drugs, Rijksuniversiteit Groningen, 22 april 2015, 249 p, ISBN 978 90 3677 683. Het Geriatrisch Zorgmodel als interventie bij kwetsbaarheid nog weinig effectief Emiel Hoogendijk. The challenge of frailty in older adults. Risk factors, assessment instruments and comprehensive community care, Vrije Universiteit Amsterdam, 21 april 2015, 186 p, ISBN 978 94 6299 015 9. Valrisico correct in te schatten door het meten van lopen in het dagelijks leven Sietse Rispens. A walk on the wild side. Fall-risk assessment from daily-life gait, Vrije Universiteit Amsterdam, 27 mei 2015, 143 p. oratie Genuanceerd denken over ouder worden Prof. dr. Dorly Deeg. Oud worden is normaal