Recidiverend vallen, osteoporose en sarcopenie, drie belangrijke problemen, een geïntegreerde benadering - Dejaeger, E.; Boonen, S.; Coussement, J.; Milisen, K. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2023)
Valincidenten treden frequent op en hebben vaak heel wat nadelige effecten, zo is er niet alleen de kans op een verwonding maar vaak zijn er ook psychologische - en financiële gevolgen die aanzienlijk kunnen zijn. Als men deze problematiek grondig wil aanpakken, zal men zowel aandacht dienen te besteden aan een reductie van het valrisico als van het fractuurrisico.De afdeling Gerontologie en Geriatrie van de Katholieke Universiteit Leuven is op beide domeinen actief betrokken en ditzowel onderzoeksmatig als op het maatschappelijke vlak.