Signalementen 2013_4 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2013)
proefschriften‘Preventie van eenzaamheid’ belangrijk onderdeel van ‘Gezond Ouder Worden’Rianne Honigh– de Vlaming. Healthy Ageing: prevention of loneliness among elderly people.Evaluation of a complex intervention in public health practice, Universiteit Wageningen, 19 April 2013, 215 p, ISBN 978 94 6173504 1.Positieve resultaten voor eHealth bij dementie, in het verpleeghuis en thuisNienke Nijhof. eHealth for people with dementia in home–based and residential care, UniversiteitTwente, 26 April 2013, 232 p, ISBN 978 90 3653 455 0.Muziektherapie zorgt voor rust en ontspanning bij mensen met dementieAnnemieke Vink. Music therapy for dementia. The effect of music therapy in reducing behavioural problems in elderly peoplewith dementia, Rijksuniversiteit Groningen, 6 mei 2013, 233 p, ISBN 978 90 3676 192 5.Het succes van geriatrische revalidatie wordt sterk beïnvloed door psychosociale factorenBianca Buijck. Multi–dimensional challenges in geriatric rehabilitation; the GRAMPS–study,Radboud Universiteit Nijmegen, 8 mei 2013, 170 p, ISBN 978 90 7017 475 0.Met FDG-PET scans ziektespecifieke metabole patronen in de hersenen ontdekkenLaura Teune. Glucose metabolic patterns inneurodegenerative brain diseases, Rijksuniversiteit Groningen, 8 mei 2013, 122 p, ISBN 978 90 3676 121 5.Een goede conditie verbetert het operatieresultaatJaap Dronkers. Preoperative physical fitness in older patients, VrijeUniversiteit Amsterdam, 14 mei 2013, 128 p, ISBN 978 90 8659 641 6.Looprevalidatie met behulp van robot bij CVA-patiëntenMichiel van Nunen. Recovery of walking ability using a robotic device, Vrije Universiteit Amsterdam, 7 juni 2013.Betere beweegrichtlijnen nodig voor COPD-patiëntenJorine Hartman. Physical activity in patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease,Rijksuniversiteit Groningen, 5 juni 2013, 159 p, ISBN 978 90 3676 153 6.De complexe interactie tussen hart en longen bij COPD-patiëntenBart Boerrigter. The pulmonary hemodynamics and exercise in Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Vrije Universiteit Amsterdam,7 juni 2013, 123 p, ISBN 978 90 8659 645 4.Rokers met COPD-medicatie lopen niet meer risico op hart- en vaatziektenWouter van Dijk. Cardiovascular disease due to the combination of cigarette smokingand bronchodilation in patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Radboud Universiteit Nijmegen, 6 juni 2013, 128 p,ISBN 978 94 6191 653 2.Gedeelde zorg en telenefrologie verbeteren de zorg bij chronische nierschade (CNS)Nynke Scherpbier–de Haan. Optimising Chronic Kidney Disease management in primary care. Is shared care the answer?, Radboud Universiteit Nijmegen, 7 juni 2013, 189 p, ISBN 978 90 9027 410 2.Nederlandse werkgevers zijn erg negatief over de arbeidskosten en de ontslagbescherming van ouderewerknemersWieteke Conen. Older workers: The view of Dutch employers in a European perspective, Universiteit Utrecht, 8 maart 2013, ISBN 978 90 6984 665 1.Brede inzetbaarheid en een energieke houding geven meer kans op werk voor ouderenKasia Karpinska. Prolonged employment of olders workers. Determinants of managers’ decisions regarding hiring, retention andtraining, Universiteit Utrecht, 22 maart 2013, ISBN 978 90 6984 666 8,Hoe houden kwetsbare, thuiswonende ouderen de regie over hun leven? De rol van veerkrachtBienke Janssen. Resilience and old age. City care from an insider and empowerment perspective, Vrije Universiteit Amsterdam, 6 juni2013, ISBN 978 90 5335 672 2.