Signalementen 2013_3 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2013)
proefschriftenNederlandse gepensioneerden zijn sportieveren socialer gewordenRabina Cozijnsen-Birnie. Retirement in transition. Dutch retireesin a changing social context, Vrije UniversiteitAmsterdam, 7 februari 2013, 122 p, ISBN 978 905335 637 1.Microbloedingen in de hersenen bij dementieJeroen Goos. Microbleeds in dementia: Connectingthe dots, Vrije Universiteit Amsterdam, 6 februari2013, 221 p, ISBN 978 94 6191 591 7.Jong beginnende dementie wordt pas laat ontdektChristian Bakker. Young onset dementia. Care needs &Service provision, Radboud Universiteit Nijmegen,10 april 2013, 159 p, ISBN 978 90 6464 632 4.Pas op voor overbehandeling van ouderepatiënten met diabetesHans van Hateren. Diabetes care in old age,Rijksuniversiteit Groningen, 13 februari 2013, 180p, ISBN 978 90 3676 020 1.Herstel van arm- en handfunctie na eenberoerteRinske Nijland. Recovery of the paretic upper limb earlyafter stroke: prognosis and intervention, VrijeUniversiteit Amsterdam, 11 maart 2013, 159 p,ISBN 978 90 8659 634 8.Longontsteking door verslikken en slechtemondgezondheid bij ouderenClaar van der Maarel-Wierink. Dysphagia and poor oral health:significant risk factors of aspiration pneumonia in frailolder people, Radboud Universiteit Nijmegen, 21maart 2013, 171 p, ISBN 978 90 6464 627 0.Heeft een combinatie vanvoedingssupplementen gunstig effect bij deziekte van Alzheimer (AD)?Martijn C. de Wilde. Effects of nutrition on cognitive declinein Alzheimer’ Disease. Dietary intervention affectsrelevant parameters in Alzheimer models,Rijksuniversiteit Groningen, 8 februari 2013, 200p, ISBN 978 90 5335 643 2.Ondervoede ouderen laten zich nietmakkelijk oppeppenJanneke Schilp. Undernutrition in community-dwellingolder individuals. Recognition & treatment, VrijeUniversiteit Amsterdam, 1 maart 2013, 192 p, ISBN978 90 6464 616 4.Geen functionele reorganisatie van de visuelecortex na gezichtsveldverliesKoen Vincent Haak. Computational neuroimaging of visualfield loss, Rijksuniversiteit Groningen, 25 februari2013, 136 p.Palliatieve zorg vaak te laat ingezet bijchronische aandoeningenSusanne Claessen.New developments in palliative care:quality indicators and the palliative care continuum,Vrije Universiteit Amsterdam, 28 februari 2013,189 p, ISBN 978 94 6122 170 4.