Evaluatie van de interne geriatrische consultfunctie in Belgische Ziekenhuizen - Deschodt, Mieke; Flamaing, Johan; Boonen, Steven; Milisen, Koen (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2013)
De interne geriatrische consultfunctie in Belgische ziekenhuizen, zo bepaalt het Koninklijk Besluit van 29/01/2007 in verbandmet het Zorgprogramma voor de geriatrische patiënt, stelt via een multidisciplinair team geriatrische zorg en kunde terbeschikking van geriatrische patiënten op niet-geriatrische diensten. 1 De impact van dergelijke teams oppatiëntenuitkomsten blijkt in de internationale literatuur echter weinig onderzocht en is bovendien niet altijd eenduidig. 2Daarom werd het evalueren van de impact van geriatrische interne liaisonteams in België al snel één van de hot topics in deonderzoekslijn ‘Ouderdomsgebonden zorgmodellen en zorginnovatie’ aan de KU Leuven. De twee belangrijkste studies die indit kader zijn uitgevoerd en deel uitmaken van het promotieonderzoek van Mieke Deschodt, worden hier kort toegelicht.