Signalementen 2013_1 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2013)
ProefschriftenPatiënten kunnen goed bijdragen aan nieuwe onderzoeksonderwerpenJanneke Elberse. Changing the health research system. Patient participation in health research, Vrije UniversiteitAmsterdam, 27 november 2012.Optimistische ouderen leven langerNathaly Rius-Ottenheim. Psychosocial and biological aspects of dispositional optimism at old age, Universiteit Leiden, 6 september 2012, 143 p.Nieuw ontdekt eiwit betrokken bij het ontstaan van AlzheimerPieter Naudé. The role of Lipocalin 2 in Alzheimer’s disease and depression, 24 oktober 2012, 153 p, ISBN 978 90 3675 819 2.Nieuw medicijn tegen Alzheimer, Parkinson en schizofrenie nader onderzochtLing Shan. The human histaminergic system in health and neuropsychiatric disorders,Universiteit van Amsterdam, 26 oktober 2012, 155 p.Persoonlijke waardigheid ook belangrijk streefdoel bij palliatieve zorgGwenda Albers. Measuring quality of life and dignity in palliative care research. 176 p, ISBN 978 90 8891 459 1Geriatrische bril bespaart geld en leed bij de behandeling van oudere kankerpatiëntenMarije Hamaker. Decision making in geriatric oncology, Universiteit van Amsterdam, 30 november 2012, 239 p, ISBN 978 90 9027 018 0.Hoe voorkom je fragmentatie in de zorg voor kwetsbare ouderen?Sarah Robben. On a quest to reduce fragmentation in the careof frail older people. Development and implementaion of an e-health intervention, Radboud Universiteit Nijmegen, 14 november2012, 176 p, ISBN 978 90 9027 052 4.Subtiele effecten van cognitieve veroudering zijn reeds op middelbare leeftijd te metenElissa Klaassen. Cognition and the middle-aged brain. Functional MRI studies examining demand, fatigue and caffeine effects, VrijeUniversiteit Amsterdam, 24 september 2012, 168 p, ISBN 978 90 7557 958 1.Continuïteit van zorg heeft vele aspectenAnnemarie A. Uijen. Continuity of care. Perspective of the patient with a chronic illness, RadboudUniversiteit Nijmegen, 26 november 2012, 295 p, ISBN 978 90 6464 600 3.OratieFamilies, huishoudens en wonenprof.dr. Clara H. Mulder. Families, huishoudens en wonenCrisis in de gezondheidszorg: veranderende rollen en resultaten in de langdurende zorgprof.dr. Henk Nies. De zorg ontzorgd/t. Veranderende rollen en resultaten in de langdurende zorg, Vrije Universiteit Amsterdam, 35 p.