Danielle A.I. Groffen. Material versus psychosocial explanations of socioeconomic differences in health-related function in older people. Proefschrift. Maastricht: Universitaire pers Maastricht, 2011. 158 p. - Huisman, Martijn; Groffen, Danielle A.I. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2012)
Eén van de wetmatigheden van maatschappelijkegezondheid is dat het hebben van een relatieflage sociaaleconomische positie over het algemeensamenhangt met een slechteregezondheidsverwachting. Ook bij ouderen is dathet geval. Het is van cruciaal belang om te begrijpenwelke mechanismen aan deze wetmatigheidbijdragen, zodat de gezondheid van ouderenmet een lage sociaaleconomische positie kanworden beschermd.