Ouderen en het gebruik van genotsmiddelen: een onderschat probleem - Aartsen, M.J. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2012)
Gebruik van middelen, en met name het drinkenvan wijn, kent allerlei positieve connotaties.Naast het ontspannen en aangenaam gevoel wathet gebruik met zich meebrengt, verhoogt eengoed glas wijn de sfeer van een romantisch diner.Kenners van wijnen genieten ervan precies dejuiste wijn bij een bepaald gerecht te kiezen. Gebruikvan alcohol is ook een belangrijke markeringvoor de volwassenheid, en overwinningenworden veelal gevierd met champagne en anderealcoholische dranken.