Natasja Essed: Flavor enhancement of food as a stimulant for food intake in elderly people - Depla, Marja F. I. A.; Essed, Natasja H. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2010)
bespreking proefschriftNatasja Essed: Flavor enhancement of food as a stimulant for food intake in elderly peopleMet het stijgen van de leeftijd gaan mensen vaak minder eten. Dat geldt zowel voor ouderen die zelfstandig wonen als voorbewoners van een verzorgings- of verpleeghuis. Het hiermee gepaarde gewichtsverlies is een bron van zorg omdat hetbijdraagt aan een slechte gezondheid en een lagere levensverwachting.