Population Ageing, Pensions and Growth Intertemporal Trade offs and Consumption Planning - van Dalen, Harry F. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2010)
besprekingJohn Creedy en Ross Guest. Population Ageing, Pensions and Growth Intertemporal Trade offs and Consumption Planning. Cheltenham: Edward Elgar, ISBN 978-1-84844-531-4, 2009, 299 p., £79.95.Vergrijzing heeft verstrekkende gevolgen voor een economie en de analyse van die effecten gaat al snel de rekencapaciteitenvan economen te boven, laat staan die van beleidsmakers. In de monografie van de Australische economen Creedy en Guestwordt op heldere wijze uiteengezet welke consequenties vergrijzing heeft voor verschillende generaties binnen een sterkgestileerde economie.