Doe wel en zie niet om: alzheimer tast beslissen tot vrijgevigheid niet aan - Diesfeldt, Han F. A. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2010)
besprekingBosch-Domènech, A., Nagel, R.,& Sánchez-Andrés, J. V.(2010). Prosocial capabilities in Alzheimer’s patients.Journal of Gerontology: Social Sciences, 65B, 119-128.Mensen met een dementie van het Alzheimertype nemen dezelfde beslissingen als mensen zonder cognitieve stoornis insituaties waarin zij een ander kunnen begunstigen.