H.J. Luijendijk. Vascular heart and brain disease and incident late-life depression. - van Exel, Eric; Luijendijk, Hendrika J. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2010)
bespreking proefschriftH.J. (Dika) Luijendijk. Vascular heart and brain disease and incident late-life depressionOngeveer 15 tot 20 procent van de mensen ontwikkelt tenminste één keer in zijn leven een depressie. Depressie bij ouderenis een van de belangrijkste gezondheidsproblemen van de 21ste eeuw in termen van ziekte, sterfte en het gebruik van degezondheidszorg. Voor zowel onderzoekers als praktiserende clinici is het belangrijk om meer te weten over de factoren diebijdragen aan het ontwikkelen van een depressie bij ouderen.