Signalementen 2008/4 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2008)
proefschriftenErgotherapie verbetert vaardigheden en kwaliteit van leven bij dementieMaud Graff. Effectiveness and efficiency of community based occupational therapy for older people with dementia and theircaregivers, Radboud Universiteit Nijmegen, 16 juni 2008, 197 p.Dementerende verpleeghuisbewoners zijn gelukkiger zonder dwangmaatregelenAnna Huizing. Towards restraint-free care for psychogeriatric nursing home residents, Universiteit Maastricht, 14 maart 2008, 154 p, ISBN 978 90 9022540 1.‘Disease management’ voor type 2 diabeticiLaura Welschen. Disease management for patients with type 2 diabetes: towards patient empowerment, Vrije Universiteit Amsterdam, 9 mei 2008, 189 p, ISBN 978 90 5669 116 5.Verwachting dat burgers voor elkaar zullen zorgen is niet reëelRiet Hammen-Poldermans. Wie dan leeft, wie dan zorgt? Een zoektocht naar niet-familiale zorgsolidariteit tussen en binnen generaties in het licht van ontgroening en (kleurrijke) verzilvering van de samenleving, 338 p, ISBN 978 9059722507, Universiteit van Tilburg, 23 mei 2008.De internationale effecten van vergrijzing zijn negatief voor de Nederlandse economieYvonne Adema. The international spillover effects of ageing and pensions, 216 p, ISBN 978 90 5668 213 2.