Leverlijden bij oudere personen - Ghillemijn, T.; Laleman, W.; Flamaing, J. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2011)
Een niet te verwaarlozen percentage van de morbiditeit en de mortaliteit bij oudere personen is toe te schrijven aanleverlijden.Een bespreking van de klinische presentatie en de vooropgestelde behandeling van geselecteerde leverziekten bij ouderepersonen is daarom op zijn plaats.Aan de hand van literatuurgegevens wordt ingegaan op het klinisch verloop en de behandelingsmodaliteiten van virale enauto-immune hepatitis, hepatocellulair carcinoma en toxisch leverlijden bij oudere personen.