Signalementen 2011/6 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2012)
proefschriftenSociale relaties en gezond ouder wordenSimone Croezen. Social relationships and healthy ageing. Epidemiological evidence for the development of a local interventionprogramme, Universiteit Wageningen, 13 september 2011, 128 p, ISBN 978 90 8585 691 7.Slim wonen met domotica voor seniorenMasoumeh Mohammadi. Empowering seniors through domotic homes. Integrating intelligent technology in senior citizens’ homes by merging the perspectives of demand and supply, Technische Universiteit Eindhoven, 31 maart 2010, 258 p, ISBN 978 90 6814 627 1.Meer gezondheidszorg is niet altijd beterJosy Ubachs-Moust. From setting limits to shaping practices. Trust and accountability in health care for older people,Universiteit Maastricht, 25 maart 2011, 146 p, ISBN 978 90 5335 357 8.Bewoners niet zoveel gelukkiger in kleinschalige zorgomgevingHilde Verbeek. Redesigning dementia care. An evaluation of small-scale homelike care environments,Universiteit Maastricht, 29 april 2011, 188 p, ISBN 978 90 9026 022 8.Meten is weten: verbeterde vragenlijst voor dementiepatiëntenSietske Sikkes. Measuring IADL in dementia, Vrije Universiteit Amsterdam, 14 oktober 2011, 163 p, ISBN 978 94 6182 018 1.Kinderen zijn niet verplicht om hun ouders te verzorgenMarja Stuifbergen. Filial obligations today: moral practice, perception and ethical theory, 25 januari 2011, 185 p, ISBN 978 90 5335 3554.Betere dementie-diagnostiek in de huisartspraktijkMarieke Perry. Development and evaluation of a Dementia Training Programma for primary care, RadboudUniversiteit Nijmegen, 21 september 2011, 181 p, ISBN 978 90 9026 276 5.Taakdelegatie van huisarts naar diabetesverpleegkundige werkt goedAndrea Fokkens. Structured diabetes care in general practice. Effects on organization of care and clinical outcomes, Rijksuniversiteit Groningen, 21 september 2011, 127 p, ISBN 978 94 6070 042 2.‘Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje’. Onderzoek naar sociaaleconomische gezondheidsverschillenDaniëlle Groffen. Material versus psychosocial explanations of socioeconomic differences in health-related functioning in older people ,Universiteit Maastricht, 29 juni 2011, 158 p, ISBN 978 90 5278 967 5.Valpreventie bij kwetsbare ouderenMiriam Reelick. One step at a time. Disentangling the complexity of preventing falls in frail older persons, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011, 234 p, ISBN 978 90 8175 310 4.Hartproblemen bij diabetes type 2 patiëntenLuuk-Jon Rijzewijk. Metabolic imaging in glucolipotoxic heart and liver disease in type 2 diabetes, Vrije Universiteit Amsterdam, 4 juli2011, 232 p, ISBN 978 94 9121 156 0.RAS-blokkers werkzaam tegen hoge bloeddruk én diabetesNynke van der Zijl. Pathophysiology of impaired glucose metabolism: the role of the renin angiotensin system. PRESERVE study, Vrije Universiteit Amsterdam, 6 juli 2011, 205 p, ISBN 978 94 9121 171 3.Schizofrenie op OUdere Leeftijd: het SOUL-onderzoekPaul David Meesters. Schizofrenia in Later Life. Studies on prevalence, phenomenology and care needs, Vrije Universiteit Amsterdam, 15 september 2011, 215 p, ISBN 978 90 8659 563 1.oratieSamenwerken en verbinden in de ouderengeneeskundeWilco Achterberg. Verbinden in de ouderengeneeskunde