Geriatrisch-chirurgisch co-management: het G-ERAS project - Fagard, Katleen (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2023)
Door de vergrijzing van onze samenleving bieden steeds meer ouderen zich in het ziekenhuis aan voor chirurgische indicaties. Het beheersen van hun onderliggende aandoeningen en kwetsbaarheid vormt een belangrijke uitdaging voor de toekomst, temeer daar er tekorten zijn aan zorgverleners met expertise in ouderenzorg. Dit daagt ons uit om zorgmodellen voor kwetsbare ouderen te ontwikkelen waarin geriatrische en niet-geriatrische teams nauwer samenwerken.