Thuiskomen doe je samen: een oproep voor aandacht voor betere geestelijke zorg bij dementie - sobczak, sjacko (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2025)
Op 28 november 2024 hield Sjacko Sobczak haar lectorale rede aan de Hogeschool Rotterdam, getiteld ‘Thuiskomen doe je samen’. Als lector Dementie, Geestelijke Gezondheid en Gedrag pleit zij voor meer aandacht voor de geestelijke gezondheid van mensen met dementie.