De regio als plek van zorg: een etnografisch onderzoek naar regionale ouderenzorg - van Pijkeren, Nienke (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2025)
In de rubriek 'voor u gesignaleerd' schrijf ik over mijn proefschrift naar regionale ouderenzorg. Dit is een etnografisch onderzoek naar hoe de langdurige zorg voor ouderen steeds meer wordt georganiseerd op regionale schaal. Ik heb onderzocht wat dit betekent voor het werk en de zorgrelaties in de medisch-generalistische zorg (zoals specialist ouderengeneeskunde) en andere zorgprofessionals (waaronder verzorgende en verpleegkundige). Ik beschrijf mijn belangrijkste bevindingen en heb een link naar mijn proefschrift toegevoegd voor geïnteresseerden.