Empowerment bij dementie - van Corven, Charlotte (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2022)
Empowerment, oftewel eigen kracht, lijkt veelbelovend als één van de uitgangspunten van persoonsgerichte zorg enondersteuning voor mensen met dementie. Empowerment focust op talenten en competenties. Aandacht voor persoonlijkewensen en behoeften – met ondersteuning door familie, vrienden en zorgprofessionals – is hierbij belangrijk. Het proefschrift“Empowerment for people living with dementia” beschrijft 1. wat empowerment bij dementie inhoudt, en 2. hoeempowerment ondersteund kan worden.