Signalementen 2020/1 - Redactiebureau (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2020)
Valrisico van ouderen nog steeds moeilijk te bepalenNick Kluft.  The art of selecting adequate movement, Vrije Universiteit Amsterdam, 10 januari 2020, 114 p, ISBN 978 94 9259 735 9.Oudere patiënten lopen groot risico op afhankelijkheid na ziekenhuisopname door slechtere spierstatusJeanine van Ancum.  Diagnostics, determinants and consequences of poor muscle status during hospitalization: Action needed for an underappreciated organ, Vrije Universiteit Amsterdam, 14 januari 2020, 240 p, ISBN 978 90 9032 468 5.Oudere migranten vaak trots op wat zij in Nederland hebben bereiktSilvia Klokgieters.  Aging in a migration context: Resilience in Turkish and Moroccan immigrants, Vrije Universiteit Amsterdam, 9 januari 2020, 184 p, ISBN 978 94 6380 626 8.Voorschrijven van psychofarmaca aan mensen met dementie is heikele kwestieClaudia Smeets.  Psychopharmacological treatment of neuropsychiatric symptoms. Proper prescription in perspective, Radboud Universiteit Nijmegen, 29 november 2019, 154 p, ISBN 978 94 6332 565 3.Een ingrijpende behandeling kan grote terugslag geven voor oudere patiëntFloor van Deudekom.  Phenotyping older patients needing intensive treatment, 163 p, ISBN 978 94 6323 897 7, Universiteit Leiden, 19 december 2019.De impact en organisatie van taakherschikking in de ouderenzorgMarleen Lovink.  The impact and organization of skill mix change in healthcare for older people. Substituting physicians with nurse practitioners, physician assistants or nurses, 207 p, ISBN 978 94 6380 542 1, Radboud Universiteit Nijmegen, 17 december 2019. Ouderen met een dubbele zorgvraag zijn gebaat bij integrale zorgJanine Collet.  Specific Care on the Interface of Mental health & Nursing home. “SpeCIMeN”, Universiteit Maastricht, 19 december 2019, 164 p, ISBN 978 94 6323 898 4. Indicatoren voor potentiële verbeteringen van dementiezorg in kaart brengen: de juiste zorg op het juiste momentNiels Janssen.  Patterns & Pathways. Indicators for potential improvements of dementia care, Universiteit Maastricht, 15 november 2019, 166 p, ISBN 978 94 6380 530 8.