Beelden van ouderen lijdend of leidend? - Schuurmans, Marieke J. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2018)
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek blijftde levensverwachting van mensen van vijfenzestig jaaren ouder nog steeds stijgen. Is dat nu gemiddeld nogeen jaar of 20, de komende jaren komt daar nog eenmaand per jaar bij (www.cbs.nl). Reden om de vlaguit te hangen zou je denken. Langer leven, wie wildat niet? Tegelijkertijd is het gezegde ‘iedereen wiloud worden, niemand wil het zijn’. De meeste mensenwillen oud worden, maar intussen is de beeldvormingover ouderen niet primair positief.