Signalementen 2018/3 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2018)
proefschriften‘Passende activiteiten’ essentieel voor verpleeghuisbewoners met dementieDieneke Smit. Seize the day! Activity involvement and wellbeing of people with dementia living in care homes, Vrije Universiteit Amsterdam, 23 februari 2018, 202 p, ISBN 978 94 6299 855 1.Depressie bij ouderen presenteert zich anders en kent een ongunstiger beloopRoxanne Schaakxs. Major depressive disorder across the life span. The role of chronological and biological age, Vrije Universiteit Amsterdam, 22 februari 2018, 172 p, ISBN 978 94 6299 819 3.Systematische activeringsmethode bij ouderen met ernstige depressie nog niet succesvolFrans Clignet. The Systematic Activation Method. A nursing intervention study for patients with late life depression, Vrije Universiteit Amsterdam, 23 februari 2018, 174 p, ISBN 978 94 9280 120 3.Proactieve zorgplanning moet standaard zijn bij levensbeperkende ziekteCarmen Houben. Advance care planning in life-limiting illnesses, Universiteit Maastricht, 9 maart 2018, 195 p, ISBN 978 94 6159 800 4.Biomarkers in het hersenvocht voorspellen achteruitgang in cognitief functionerenBabette Reijs. Cognitive correlates of cerebrospinal fluid biomarkers for Alzheimer’s disease, Universiteit Maastricht, 21 februari 2018, 186 p, ISBN 978 94 6299 841 4.Het netvlies van het oog als biomarker voor vasculaire en neurodegeneratieve hersenziektesÜnal Mutlu. The retina as a biomarker for vascular and neurodegenerative brain diseases, Erasmus Universiteit Rotterdam, 11april 2018, 233 p, ISBN 978 94 6233 891 3.Gezonde voeding verlaagt het risico op maculadegeneratieGabriëlle Buitendijk. Age-related Macular Degeneration: from risk profiles towards prediction models, Erasmus Universiteit Rotterdam, 28 maart 2018, 287 p, ISBN 978 94 6299 856 8.