Signalementen 2018/5 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2018)
proefschriftenVolwassenen in transitie naar de ouderdom: identiteitsverandering en vooroordelenBibiana Armenta Gutiérrez. Stepping into old age. A dynamic perspective on age identity change in the transition from midlife to older adulthood, Universiteit Groningen, 21 juni 2018, 149 p, ISBN 978 94 0340 578 0.Behandeling van de oudere patiënt met borstkanker moet meer worden toegespitst op resterende kwaliteitvan levenMarloes Derks. Coming of age: treatment and outcomes in older patients with breast cancer, Universiteit Leiden, 20 juni 2018, 215 p, ISBN 978 94 6361 107 7.Zorggerelateerde schade bij ouderen met een heupfractuur deels vermijdbaarHanneke MertenHanneke Merten. Patient safety and complex care for older hip fracture patients. A study of the assessment, appraisal, judgement andmanagement of risks, Vrije Universiteit Amsterdam, 26 juni 2018, 231 p, ISBN 978 94 6122 493 4.Preventief medicijngebruik om delier bij oudere patiënten in het ziekenhuis te voorkomen, helpt nietEdmée Schrijver. HARPOON, Haloperidol prophylaxis for delirium prevention, Proefschrift Vrije Universiteit Amsterdam, 18 juni 2018, 157 p, ISBN 978 94 9267 941 3.Lekkage van de bloed-hersenbarrière bij het ontstaan van dementieWhitney Freeze. Microvascular contributions to dementia. Exploring the role of blood-brain leakage in cerebral small vessel disease and Alzheimer disease, Universiteit Maastricht, 28 juni 2018, 199 p, ISBN 978 94 6299 986 2.Nieuwe technologie verbetert spraakverstaan en vermindert luisterinspanning bij slechthorendenBarbara Ohlenforst. Pupillometry as a window to listening effort. Interactions between hearing status, hearing aid technologies and task difficulty during speech recognition, Vrije Universiteit Amsterdam, 15 mei 2018, 175 p.Zachte kniebrace goed hulpmiddel bij knie-artroseTomasz Cudejko. Benefits of soft knee bracing in knee osteoarthritis, Vrije Universiteit Amsterdam, 20 juni 2018, 129 p, ISBN 978 94 9280 136 4.