Signalementen 2017/2 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2017)
proefschriftenDementie op jonge leeftijd heeft enorme impact voor het hele gezinJoany Millenaar. Young onset dementia. Towards a better understanding of care needs and experiences, Universiteit Maastricht, 22 dec. 2016, 149 p, ISBN 978 94 6299 490 4.Te weinig aandacht voor de rouwbeleving van bejaarde ouders en hun ernstig zieke kindLiesbeth Van Humbeeck. Parenting a middle-aged child with cancer. A delicate balancing act for parents, children and health care providers, Universiteit Gent, 23 nov. 2016, 251 p, ISBN 978 90 7362 637 9.Ingewikkelde medicatieschema’s struikelblok voor oudere oncologische patiëntAnja Velghe. Tailored approach of the older person with haematological malignancy, Universiteit Gent, 28 juni 2016, 119 p, ISBN978 90 7362 624 9.Aan fysieke functies gerelateerde metingen geven goede indicatie voor sterfte en anderegezondheidsrisico’sStefanie De Buyser. Assessments of physical function in older adults as predictors of mortality and adverse health outcomes, Universiteit Gent, 29 juni 2016, ISBN 978 90 7362 623 2.Bloeddrukdaling bij opstaan heeft nauwelijks invloed op vallen of sterfteLaura Hartog. Orthostatic hypotension in elderly patients, Rijksuniversiteit Groningen, 8 februari 2017.Presentatie van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen is mogelijk andersInge Debast. Towards a dimensional model of personality pathology in older adults, Vrije Universiteit Brussel, 26 sep. 2016, 190p, ISBN 978 94 6197 451 8.Achter de term ‘voltooid leven’ schuilt veel tragiekEls van Wijngaarden. Ready to give up on life. A study into the lived experience of older people who consider their lives to be completed and no longer worth living, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht, 22 nov. 2016, 303 p.Veel ouderen sterven met kiespijn: onvoldoende mondzorg voor kwetsbare ouderenArie Hoeksema. Oral health in frail elderly, Rijksuniversiteit Groningen, 14 dec. 2016, 207 p, ISBN 978 90 3679 332 2.Familiaire langlevendheid bestudeerd aan de hand van diverse processenAbimbola Akintola. Human longivety: crosstalk between the brain and periphery, Universiteit Leiden, 16 nov. 2016, 275 p, ISBN 978 946233 433 5.Voedingsinterventies tegen veroudering op muizen getestAdriaan van Beek. The aging immune system and nutritional interventions, Universiteit Wageningen, 18 januari 2017, 250 p, ISBN 978 94 6257 955 2.