Signalementen 2017/3 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2017)
proefschriftenOuderen met een lager inkomen brengen de prijs van gezond voedsel niet opCoosje Dijkstra. Socioeconomic differences in dietary intake of older adults, Vrije Universiteit Amsterdam, 12 december 2016, 193 p, ISBN 978-94-6332-107-5.Vaker opstaan uit de stoel oppepper voor zelfstandig wonen ouderenRob van Lummel. Assessing Sit-to-Stand for Clinical Use, Vrije Universiteit Amsterdam, 30 maart 2017, 192 p, ISBN 978-90-5383-234- 9.Een esthetische woonomgeving krijgt ouderen in bewegingAstrid Schop-Etman. Built environment, physical activity, and frailty among older persons, Erasmus Universiteit Rotterdam, 22 februari 2017, 199 p.Zorgverleners moeten dezelfde criteria gebruiken bij diagnose sarcopenieEsmee Reijnierse. Muscle matters! Recognizing the clinical relevance of the ageing muscle, Vrije Universiteit Amsterdam, 3 april 2017,177 p, ISBN 979-90-5383-246-2.(Oude) ouderen hebben soms juist voordeel van een hogere bloeddrukJustine Moonen. Blood pressure and neuropsychiatric symptoms in old age, Universiteit Leiden, 11 april 2017, 174 p, ISBN 978-94-6332-122-8.Gevolgen van dementie aanpakken bij patiënt én mantelzorgerAnna-Eva Prick. Evaluation of a home-based physical exercise and support intervention for people living with dementia and theirinformal caregivers: a randomised controlled trial, Vrije Universiteit Amsterdam, 27 februari 2017, 238 p, ISBN 978-94-6233-499-1.Nieuwe interventie beschermt mantelzorgers van mensen met dementieRosalie van Knippenberg. Experience Sampling in Dementia Care. An innovative intervention to support caregivers in daily life, Universiteit Maastricht, 17 maart 2017, 193 p, ISBN 978-94-6233-563-9.Uitzicht op (erfelijke) dementie geen belemmering voor relaties en carrièrePetra Cohn-Hokke. Hereditary dementia, a clinical genetic perspective, Vrije Universiteit Amsterdam, 13 april 2017, 174 p, ISBN 978-94-0280-523-9.Palliatieve sedatie kan het lijden in de laatste levensfase verzachtenRogier van Deijck. Continuous palliative sedation: determinants, practice and outcome, Radboud Universiteit Nijmegen, 15 maart 2017,143 p, ISBN 978-90-8131-283-7.Ontwikkeling van depressie en dementie in cerebral small vessel diseaseInge van Uden. The behavioral consequences of cerebral small vessel disease. An MRI approach, proefschrift Radboud Universiteit,14 februari 2017.