Jicht in de wervelkolom: een zeldzame presentatie van een veelvoorkomende aandoening - Wijdeveld, Mechtild M. J. F.; Jobse, Iris C.; Eikelboom, Jonneke I. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2016)
Een 92-jarige vrouw wordt opgenomen op de afdeling geriatrie in verband met verwardheid bijeen urineweginfectie, heftige dermatitis en actieve jicht. Bij opname is er sprake van een vrijwelvolledige tetraplegie. Radiologisch onderzoek toont een grote jicht tophus metmyelumcompressieen destructie van de dens. Betrokkenheid van het axiale skelet is een minder frequent voorkomendecomplicatie van jicht. Het is belangrijk om jicht optimaal te behandelen om dergelijkeernstige complicaties te voorkomen.