Signalementen 2016_4 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2016)
proefschriftenOuderen hebben andere prioriteiten dan hun zorgverlenersCynthia Hofman. Development and validation of a composite endpoint as a quality indicator in elderly care, Radboud Universiteit Nijmegen, 31 mei 2016, 176 p, ISBN 978 90 9029 698 2.Omgaan met kwetsbare oudere patiënten is een vak apartMarjolein van de Pol. Health professionals for an ageing society: transforming medical education. A mixed methods approach, Radboud Universiteit Nijmegen, 25 mei 2016, 185 p, ISBN 978 94 0280 135 4.Dementie wordt vaak pas laat gediagnosticeerd in de huisartsenpraktijkPim van den Dungen. Diagnosing mild cognitive impairment and dementia in primary care, Vrije Universiteit Amsterdam, 13 mei 2016, 187 p, ISBN 978 94 6233 256 0.DEbeslisgids geeft mensen met dementie meer inspraak in hun situatieMarijke Span. Developing an interactive web tool to facilitate shared decision-making in dementia care networks: a participatory journey, Vrije Universiteit Amsterdam, 19 februari 2016, 229 p, ISBN 978 94 6259 983 3.Het lijden verlichten: meer comfort voor patiënten met dementie en longontstekingTessa van der Maaden. Improving comfort in nursing home residents with dementia and pneumonia. Development, implementation and evaluation of a practice guideline for optimal symptom relief, Vrije Universiteit Amsterdam, 29 juni 2016, ISBN 978 94 6233 291 1.Cursus ’Partner in Balans’ geeft mantelzorger meer zelfvertrouwen en kwaliteit van leven bij naaste metbeginnende dementieLizzy Boots. Balanced and prepared. Development and evaluation of a supportive e‑health intervention for caregivers of peoplewith early-stage dementia, Universiteit Maastricht, 1 juli 2016.Nu ook een individuele thuiscursus om vallen te voorkomenTanja Dorresteijn. A home-based program to manage concerns about falls. Feasibility, effects and costs of a cognitive behavioral approach in community-dwelling, frail older people, Universiteit Maastricht, 12 mei 2016, ISBN 978 94 6159 555 3.Ook een goede gezondheid kan aanleiding zijn om eerder te stoppen met werkenAstrid de Wind. From early retirement to working beyond retirement, proefschrift Vrije Universiteit Amsterdam, 22 april 2016, 215 p,ISBN 978 94 6233 239 3.Baanverlies, (vroeg)pensionering en overlijdenJochem Zweerink. Retirement decisions, job loss and mortality, Vrije Universiteit Amsterdam, 5 april 2016, 164 p, ISBN 978 90 5170 791 5.Depressie en angststoornissen veroorzaken versnelde biologische verouderingJosine Verhoeven. Depression, anxiety and cellular aging: does feeling blue make you grey?, Vrije Universiteit Amsterdam, 3 juni 2016, 316 p, ISBN 978 94 0280 069 2.Hersenscan kan nauwkeurigere diagnose en beter volgen van het dementieproces opleverenMarissa Zwan. Visualizing Alzheimer’s disease pathology. Implementation of amyloid PET in clinical practice, Vrije UniversiteitAmsterdam, 3 maart 2016, 196 p, ISBN 978 94 6295 448 9.Op zoek naar nieuwe biomarkers voor de ziekte van AlzheimerKim Bruggink. Amyloid-ß and amyloid associated proteins in the pathogenese and diagnosis of Alzheimer’s disease, RadboudUniversiteit Nijmegen, 25 april 2016, 255 p, ISBN 978 94 6284 046 1.