Profielen van mantelzorgers van naasten met dementie - Kraijo, Henk (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2016)
Doel Onderzoeken hoe mantelzorgers hun persoonlijke mantelzorgsituatie ervaren, welke behoeftenzij hebben en met welke dilemma’s zij moeten omgaan.Methode Om profielen van mantelzorgers te ontdekken gebruikten wij de Q-methodologie.Resultaten Vijf te onderscheiden profielen konden worden geïdentificeerd.Conclusie De vijf profielen dragen bij aan een beter begrip van de mantelzorgsituatie en de ontwikkelingvan interventies gericht op hun kwaliteit van leven.