Signalementen 2016_5 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2016)
proefschriftenBestudering van hersennetwerken geeft meer inzicht in dementiepathologieAnne Hafkemeijer. Brain networks in aging and dementia, Universiteit Leiden, 26 mei 2016, 199 p, ISBN 978 94 9085 846 9.Op zoek naar het verband tussen de klinische uitingsvormen van alzheimer en het DNAEva Louwersheimer. Alzheimer’s disease from phenotype to genotype, Vrije Universiteit Amsterdam, 21 juni 2016, 168 p, ISBN 978 946295 488 5.Verband tussen cellulaire veroudering en biologische en psychologische stressfactoren onderzochtDóra Révész. The interplay between biological stress and cellular aging. An epidemiological perspective, Vrije UniversiteitAmsterdam, 27 mei 2016, 228 p, ISBN 978 94 0280 109 5.Slechtziendheid maakt ouderen angstig en depressief, stepped-care interventie werkt positiefHilde van der Aa. Depression and anxiety in visually impaired older adults: cost-effectiveness of stepped care, Vrije UniversiteitAmsterdam, 8 juni 2016, 221 p, ISBN 978 94 0280 107 1.Goede zorg bij het levenseinde in de verstandelijk gehandicaptenzorg behoeft bijscholingNienke Bekkema. The challenge of caring together. End-of-life care for people with intellectual disabilities, Vrije Universiteit Amsterdam, 22 juni 2016, 220 p, ISBN 978 94 6122 374 6.Met meer spierkracht leef je langerIlse Reinders. Role of muscle and fat in physical function and survival, Vrije Universiteit Amsterdam, 4 juli 2016, 182 p, ISBN 978 94 6332 007 8.