Van NPO naar BeterOud: van kwetsbaar naar veerkrachtig - Heeren, Thea (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2016)
HetNationaal Programma Ouderenzorg (NPO) nadertzijn afronding. In deze aflevering van het Tijdschriftvoor Gerontologie en Geriatrie staan voor de derdemaal uitkomsten van projecten en onderzoeken uit hetprogramma centraal. Opnieuw wordt duidelijk uit dezeartikelen hoe breed de scope was van het NPO. Kwetsbaarheidop oudere leeftijd werd bij vele groepen opverschillende manieren onderzocht, maar ook was ernadrukkelijk aandacht voor implementatie van kennisen voor de vertaling van de opbrengsten van het onderzoekin modules voor onderwijs en opleiding in hetbrede domein van zorg, welzijn en wonen.