Het Nationaal Programma Ouderenzorg ‘op stoom’; bundelen, verspreiden en invoeren van de opbrengsten - van Aken, Pim (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2015)
In 2013 heeft Betty Meijboom in dit tijdschrift eenoverzicht gegeven van de opzet en doelstellingenvan het Nationaal Programma Ouderenzorg(NPO) en de verschillende onderzoeken vanuitacht centra die beogen de zorg, het welzijn enhet wonen van ouderen met een verhoogd risicoop functieverlies en verminderde zelfredzaamheidte verbeteren [1]. Centraal staat daarbij hetontwikkelen van een samenhangend zorgaanboddat (beter) inhaakt op de individuele behoeftenvan ouderen in een kwetsbare positie. Nu, tweejaar later, komen de resultaten van onderzoeks- entransitieprojecten geleidelijk beschikbaar. In ditnummer worden de resultaten van vier projectenbeschreven.