Signalementen 2015-2 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2015)
proefschriftenVanaf het moment dat frêle frail is geworden, zijn de problemen begonnenBart Ament. Frailty in old age: conceptualization and care innovations, Universiteit Maastricht, 21 januari 2015, 136 p, ISBN 97894 6259 501 9.Zorgprogramma ‘Grip op Probleemgedrag’ is heilzaam voor patiënten en verzorgendenSandra Zwijsen. Grip on challenging behaviour. Development, implementation and evaluation of a care programme for themanagement of challenging behaviour on dementia special care units, Vrije Universiteit Amsterdam, 20 november 2014, 144 p,ISBN 978 94 6108 773 7.Ouderen (preventief) screenen op hartfalen en longproblemen levert niet veel opYvonne van Mourik. Frail elderly with dyspnoea or reduced exercise tolerance. Screening and beyond, Universiteit Utrecht, 25 november 2014, 167 p, ISBN 978 90 3936 235 8.Rijsimulatietaken geven inzicht in problemen van CVA-patiënten met neglectMarlies van Kessel. Nothing left? How to keep on the right track. Spatial and non-spatial attention processes in neglect after stroke, Radboud Universiteit Nijmegen, 26 november 2014, 206 p, ISBN 978 94 6284 008 9.De rol van peptidases bij de ziekte van AlzheimerAnita Stargardt. Let’s not forget. Peptidases in Alzheimer’s Disease, Universiteit van Amsterdam, 19 december 2014, 281 p, ISBN 97894 6108 842 0.Voor jong-dementerenden beweegprogramma meer flexibel aanbiedenAstrid Hooghiemstra. Early-onset dementia: with exercise in mind, Vrije Universiteit Amsterdam, 3 december 2014, 181 p, ISBN 978 94 6259 361 9.Hoe effectief is de geestelijke gezondheidszorg voor ouderen?Marjolein Veerbeek. Accessibility and effectiveness of mental health care for older adults, Vrije Universiteit Amsterdam, 15 januari 2015, 191 p, ISBN 978 94 9079 131 5.Ontsteking bij artrose is een onderschat fenomeenRik Schelbergen. DAMPening synovial activation in osteoarthritis: taking the S100-road, Radboud Universiteit Nijmegen, 15 december 2014, 204 p, ISBN 978 94 6259 431 9.Handartrose nader onderzochtMarion Kortekaas. Osteoarthritis: the role of synovitis, Universiteit Leiden, 13 januari2015, 168 p.Hoe lang kan iemand de zorg voor een naaste met dementie volhouden?Henk Krayo. Perseverance time of informal carers. A new concept in dementia care. Validation and exploration, UniversiteitUtrecht, 13 maart 2015, 199 p, ISBN 978 90 393 6231 0.