Signalementen 2015_3 - Redactiebureau, - (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2015)
proefschriftenHoe verhoudt woonzorgtechnologie (domotica) zich tot privacy en vrijheid?Alistair Niemeijer. Surveilling autonomy, securing care. Exploring good care with surveillance technology in residential care for vulnerable people, Vrije Universiteit Amsterdam, 28 januari 2015, 228 p, ISBN 978 90 8659 696 6.Zorg voor mensen met dementie en mantelzorgers moet meer maatwerk wordenLisa van Mierlo. Personalized psychosocial interventions in dementia care; Evaluation and implementation, Vrije UniversiteitAmsterdam, 2 februari 2015, 241 p, ISBN 978 90 6464 831 1.Preventie en herstel van functieverlies bij oudere ziekenhuispatiëntenKirsten Asmus-Scepesi. Prevention of functional decline among hospitalized older people, Erasmus Universiteit Rotterdam, 18 februari 2015, 217 p, ISBN 978 94 6259 477 7.Depressieve ouderen hebben vooral behoefte aan sociaal contactIlse van Beljouw. Need for help for depressive symptoms from older persons’ perspectives. The implementation of an outreaching intervention programme, Vrije Universiteit Amsterdam, 6 maart 2015, 189 p, ISBN 978 94 6259 496 8.Alzheimer niet altijd aan geheugenstoornissen te herkennenLieke Sandberg-Smits. A cognitive perspective on clinical manifestations of Alzheimer’s disease, Vrije Universiteit Amsterdam, 20 maart 2015, ISBN 978 90 9028 839 0.Herstel na beroerte sneller te voorspellen, intensieve oefentherapie is belangrijkJanne Veerbeek. Evidence for physical therapy after stroke, Vrije Universiteit Amsterdam, 25 maart 2015, 264 p, ISBN 978 94 9079133 9.Gewrichtspijn bij ouderen verdient meer aandachtLotte Hermsen. Older adults with joint pain and comorbidity. Frequency, prognosis and determinants of physical and socialdysfunctioning, Vrije Universiteit Amsterdam, 19 februari 2015, 175 p, ISBN 978 94 6259 533 0.Het samenspel van (verminderde) nierfunctie, erythropoëtine (EPO) en Hb bij ouderenJorien Willems. The triad of renal function, erythropoietin and haemoglobin in old age, Universiteit Leiden, 3 april 2014, 121 p, ISBN978 94 6169 492 8.Overgewicht bij start insulinetherapie lijkt ‘beschermend’ tegen gewichtstoenameHenri Jansen. Insulin-associated weight gain in patients with type 2 diabetes mellitus. Determinants and consequences, Radboud Universiteit Nijmegen, 20 november 2014, 231 p, ISBN 978 90 9028 481 1.Het belang van de interactie tussen verschillende celtypes in atherosclerotische laesiesErik van Kampen. Macrophage activation and cholesterol accumulation in atherosclerosis development, Universiteit Leiden, 8 januari 2015, 155 p, ISBN 978 94 6203 739 7.Nieuwe technieken om het risico op hart- en vaatziekten bij patiënten met aderverkalking beter in te schattenNynke Jager. Novel visualization techniques towards identification of atherosclerotic patients at risk, Rijksuniversiteit Groningen, 10 december 2014, 162 p, ISBN 978 90 3677 398 0.