Silver gaming: ter leering ende vermaeck? - Zonneveld, Annemiek; Loos, Eugene F. (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2015)
Deze explorerende kwalitatieve studie geeft inzicht in de rol die exergames voor Nederlandseouderen kunnen spelen. Met de vijftien participanten (53–78 jaar) die YourShape Fitness Evolved 2 op de Xbox 360 Kinect speelden, zijn na afloop semigestructureerdeinterviews afgenomen. Het bleek dat de psychologische basisbehoeften autonomieen competentie (Self Determination Theory) bij hen allen vervuld werden.Het spelen van de exergame game diende niet alleen ter “leering” als therapeutischinstrument met een ervaren positief effect op hun fysiek en sociaal welbevinden, maarleidde ook “ter vermaeck” tot vreugde en spanning.